Dimarts, 31 Agost 2021 18:12
Redacció

Miina-Liisa Värelä substituirà a Iréne Theorin a l'òpera 'Ariadne auf Naxos' al Liceu i David Pomeroy a Brandon Jovanovich

Gustavo Dudamel no dirigirà les funcions del 27 de juny i 1 de juliol de 'La flauta màgica'

 

El Liceu ha anunciat aquest dimarts alguns canvis en la programació anunciada. La soprano finlandesa Miina-Liisa Värelä s’incorpora al repartiment d’'Ariadne auf Naxos' en el rol de Primadonna (Ariadne), substituint a Iréne Theorin que cancel·la per una lesió. El tenor Brandon Jovanovich ha anul·la la seva participació a 'Ariadne auf Naxos' degut a la impossibilitat de viatjar des d’Estats Units, després d’estar en contacte amb un positiu de covid-19. El substitueix el canadenc David Pomeroy, que actuarà al Liceu per primera vegada. Així mateix, Gustavo Dudamel no dirigirà les funcions del 27 de juny i 1 de juliol de 'La flauta màgica' , òpera que estarà al Teatre del 20 de juny al 2 de juliolEl seu mestre assistent i director associat a l’orquestra de la Filharmònica de Los Ángeles, Paolo Bortolameolli, el substituirà durant aquests dos dies.

 

 

D’aquesta temporada 21/22, el Liceu s’ha vist obligat a adaptar alguns dels seus espectacles per motius externs al Teatre. El primer d’ells és la incorporació de la soprano Miina-Liisa Värelä  al repartiment d''Ariadne auf Naxos' en el rol de Primadonna (Ariadne). La cantant substitueix a Iréne Theorin que ha cancel·lat la seva participació a la producció per una lesió que ha patit durant aquest estiu. "Tinc el cor trencat per no poder actuar en el meu estimat Liceu i per un públic que tant significa per a mi. Malauradament, una lesió que he patit recentment fa que hagi de centrar-me en la meva recuperació, però espero tornar al Gran Teatre tan aviat com pugui. Envio molt d’amor a tothom allà", ha expressat la soprano. 

El tenor Brandon Jovanovich anul·la la seva participació a Ariadne auf Naxos degut a la impossibilitat de viatjar des d’Estats Units, després d’estar en contacte amb un positiu de covid-19. El substitueix el canadenc David Pomeroy, que per primera vegada actuarà al Liceu. El cantant ha consolidat una trajectòria en els principals escenaris d’arreu del món, debutant al Metropolitan Opera el 2009 al costat de la soprano Anna Netrebko i sota la batuta del mestre James Levine. 

'La flauta màgica', òpera que estarà al Teatre del 20 de juny al 2 de juliol, també s’ha vist afectada per alguns canvis. Degut a motius d’agenda, Gustavo Dudamel no dirigirà les funcions del 27 de juny i 1 de juliol i el seu mestre assistent i director d’orquestra associat a l’orquestra de la Filharmònica de Los Ángeles, Paolo Bortolameolli, s’apodera del fossat del Liceu durant aquests dos dies.

La funció del 27 de juny de La flauta màgica passarà a ser la funció de fora d'abonament. Als afectats (torn G i abonats a la carta) se'ls canviarà a la funció del dia 28 de juny, que sí que comptarà amb la presència de Gustavo Dudamel com a director.

 Mesures de seguretat a l’inici de la temporada

Per altra banda, el Gran Teatre del Liceu continua amb un aforament a un màxim d’un 70% del seu aforament. A partir de setembre, els abonats de butaca fixa recuperen la seva ubicació inicial i es permet seure sense butaca de separació  entre espectadors. Tot i així, s’han inhabilitat butaques per tal de complir amb l’aforament limitat.

Un dels canvis que ha vingut amb la pandèmia i que el Liceu normalitza a partir de la nova temporada és l’horari de l’inici de funcions. A partir del setembre, l’hora d’inici serà les 19 h i no les 20h, com era l’habitual.

 El Gran Teatre del Liceu ha realitzat, durant l’estiu, tasques de manteniment i adequacions del propi Teatre. Entre totes les feines en destaquen el canvi de moquetes de la 2ª i 3ª planta de la sala, la renovació de la marquesina del Teatre, la restauració de la pintura a Saló Miralls, Escala Imperial i Vestíbul Històric, el repintat dels camerinos, així com el vestíbul d’artistes i la coberta del Teatre.

A nivell escenotècnic, s’ha realitzat la revisió i reparació dels perns i politges de la plataforma de l’escenari i la modificació dels límits del Pont de llums. Com cada any, també s’ha realitzat l’Auditoria de seguretat i control documental de la maquinària i equips auxiliars de l'escenari. Durant aquest període també s’han portat a terme actuacions a la part privada del Teatre com la renovació dels sostres de les oficines d’algunes plantes, instal·lació de làmines solars a les finestres de Mestres Cabanes, neteja amb CO2 i reencamisat del pou de ferro, etc. El Liceu cada estiu porta a terme tasques de manteniment que permeten preservar el Teatre en condicions òptimes de productivitat, seguretat i contribuir a la seva adequada conservació.

Secció/Subsecció:

Cultura, Text

Codificació territorial:

Catalunya

Etiquetes:

Gran Teatre del Liceu, Liceu, ópera