Dimarts, 31 Agost 2021 16:56
Oriol Bosch

Mollerussa contractarà l'aprovació de dues operacions de crèdit per 1,5 MEUR per pagar proveïdors

L'alcalde Marc Solsona apunta a la pandèmia com un dels motius pels quals no s'ha pogut corregir abans la situació

L'Ajuntament de Mollerussa portarà a l'aprovació del Ple extraordinari previst per dijous que ve la contractació de dues operacions de crèdit a llarg termini amb el Banc de Sabadell per un import total de 1,5 MEUR que tenen per objectiu aconseguir la liquiditat necessària per pagar proveïdors. L'alcalde Marc Solsona ha explicat que es tracta d'una operació de crèdit que ja preveu el Pla de Sanejament vigent i que permetrà al consistori posar-se al dia amb els pagaments de factures pendents. Segons Solsona, un dels motius pels quals no s'ha pogut corregir aquesta situació abans es deu a la pandèmia de la covid-19, que com a molts altres ajuntaments, no ha permès una "gestió normal" del dia a dia.

En el cas de la primera de les operacions, l'import és de 528.000 euros amb venciment al finalitzar aquest pla mentre que la segona de 972.000 euros venç el 2031 i fa referència a les inversions realitzades en exercicis anteriors finançades amb fons propis.

 

L'ordre del dia del Ple també preveu l'aprovació de dos convenis de col·laboració. El primer amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per a la promoció de l'esport local i de base mitjançant la retransmissió digital de les competicions. El conveni conté el compromís d'una despesa plurianual de 5.500 euros aquest any i 5.500 el següent per a la col·locació d'un total de 4 càmeres en instal·lacions esportives municipals per poder fer aquesta retransmissió digital.

 

Quant al segon conveni, que suposa una inversió de 5.300 euros en dos anys, el seu objectiu és regular la col·laboració entre l'Ajuntament i la Diputació de Lleida per a l'execució de l'operació Paisatges de Ponent que vol consolidar el paisatge del Canal d'Urgell com a destí turístic a partir de la posada en valor del seu patrimoni cultural i natural.

Secció/Subsecció:

Economia, Finances, Política, Text

Codificació territorial:

Pla d'Urgell, Mollerussa, Ponent

Etiquetes:

Ajuntament de Mollerussa, crèdit, Marc Solsona, pagament proveïdors